| Hjem | sykdom | Mat Beverage | Helse | familie | Fitness | 
 • Forskjellen mellom Standard og olympiske vekter

  Standard vekter og olympiske vekter er begge brukes til å utføre vekttrening øvelser. Den største forskjellen mellom de to typer vekter er deres størrelse - Olympiske vekter er generelt store og har et større hull for vekten til å gli inn i baren. Historie

  Historien om styrketrening begynte i det femte århundre, BC, med Milo av Crotona. Vektstang ble populær på 1800-tallet, og konkurransedyktig olympisk vektløfting startet i Budapest, Ungarn, i 1905. Charles Atlas ytterligere popularisert styrketrening i 1930, og bruk av vekter har fortsatt å vokse siden den gang.
  Standard Vekter

  Standard vekter vanligvis kommer i størrelser på 2,5 , 5, 10, 15, 20, 25 og 50 pounds. Standard vektstang er vanligvis seks meter i lengde (i noen tilfeller standard bar kan enten 5 eller 7 meter lang). En standard vekt vektstang veier inn på 15 pounds. Diameteren av hullet i midten av en standard vekt, så vel som diameteren av standard barer, i underkant av en tomme, mye mindre enn en OL-bar. Standard vekter er generelt billigere enn OL og kommer i lettere vekt sett når den kjøpes som et sett.

  OL Vekter

  olympiske vekter vanligvis kommer i trinn på 2,5, 5, 10, 25, 35 og 45 pounds. Standarden Olympic vektstang er 2 inches i diameter, nesten doble størrelsen på en standard vektstang. The Olympic vektstang er alltid syv meter lang og veier 44 pounds, som gjør det bedre rustet til å håndtere tyngre vekter. OL-vekten setter vanligvis starter på 300 pounds.
  Training Forskjeller

  Standard vekter er bedre egnet for nybegynnere og middels vekt løftere. En standard vekt sett som inkluderer en vektstang og manualer kan du gjøre en rekke øvelser som er rettet mot alle de store muskelgruppene - kalver, quadriceps, hamstring, rygg, core, skuldre, bryst og armer. OL vekt sett blir brukt av de som er seriøse idrettsutøvere som trener for en idrett eller ønsker å legge masse og styrke. Olympiske vekter kan du løfte mye tyngre volumer, og dermed fremme muskelvekst og styrke.
  Warning
  p Det er viktig å oppsøke lege før du starter noen vektløfting diett. Konsultere en profesjonell personlig trener er en god idé fordi han eller hun vil vise deg riktig form, som vil hjelpe deg å unngå skader når du løfter vekter. Trening med vekter har mange helsemessige fordeler. Ifølge Mayo Clinic, kan styrketrening hjelpe deg med å utvikle sterkere bein, kontroll vekt, redusere skaderisikoen, øke utholdenhet, sover bedre og kontrollere kroniske tilstander som ryggsmerter, diabetes og fedme.