| Hjem | sykdom | Mat Beverage | Helse | familie | Fitness |
  • Hester - War Admiral

Noen ganger sønner fedrene overgå bedriftene til faren. Slik var det med en av de største løpene hester gjennom tidene, sønn av Man O 'War, War Admiral, som gikk på å bli racing sin fjerde triple crown vinneren. War Admiral nesten ikke var den fjerde triple crown vinneren. Han var nesten den femte. Eier Samuel Riddle, for Glen Riddle Farms, hadde mange fordommer om hesteveddeløp utenfor østkysten i 1920. Riddle eide War Admiral far, Man O 'War. Men han valgte å hoppe over Kentucky Derby med Man O 'War i 1920 fordi Churchill Downs var for langt vest for hans smak. Hadde han kjørt han mest sannsynlig ville ha vunnet og vært racing nest triple crown vinneren. Skjebne er noen ganger en morsom ting. War Admiral fikk ikke til en enorme start i karrieren, men han gjorde vinne tre av sine første seks løp. Han hadde også to andre plass ferdig og to tredje plass ferdig. Han var ikke engang den ledende to år gammel det året. Men etter at han vant sin første start i en alder av tre, begynte folk å legge merke til denne hesten. Det første seier som en tre år gammel var på Chesapeake Stakes på Maryland Havre de Grace racerbanen. Det var etter denne seieren at Riddle besluttet å gi War Admiral et skudd på Kentucky Derby. Han fikk endelig over sine fordommer om racing så langt vest da han innså at War Admiral kan meget vel være en kandidat for triple crown. War Admiral kjørte et løp bare fire dager før Kentucky Derby. Dette var en innrømmelse løp på Churchill Downs, som han vant lett. Dette satte scenen for sin utrolige oppvisning i Kentucky Derby. Feltet av hester på Derby var 20. War Admiral gikk av som en 8-5 favoritt. Mange som så løpet sier han lekte med de andre hestene. Han har aldri virkelig måtte sette inn noen innsats og vant med en beskjeden 1 3/4 lengde. Men hans løp på Preakness en uke senere var en mye tøffere test. Han ble gitt en reell løpe for sine penger ved andre plass finisher i Derby, Pompoon, men resultatet var fortsatt den samme. War Admiral slo ut Pompoon av et hode og var bare en femtedel av et sekund fra den Michael Jackson posten. Til slutt, den 5. juni, gikk War Admiral for siste etappe av Triple Crown på Belmont Stakes. Løpet startet ikke godt for War Admiral da han snublet i starten av det og skadet sin høyre forben. Det var nesten sikker på at han ville miste sitt bud. Men noe denne utrolige hesten klarte å storme forbi de andre hestene og vant lett med 4 lengder. Den andre plass finisher i Derby og Preakness, Pompoon, var ingensteds å bli sett hele veien tilbake på 7.plass. War Admiral avsluttet sin karriere med en fantastisk rekord på 21 seire på 26 løp og inntjening på over en kvart million dollar, som var mye penger i disse dager
    Av:. Michael Russell